Seriál kritérií potřetí a naposledy v sezoně zavítá do Tábora. Velká cena ČEZ se koná znovu na okruhu v areálu Komora, hlavní závod tu odstartuje v 17.30 hodin.

Boubal se do průběžného vedení série dostal po vítězství v minulém osmém dějství v Plzni. Do čela se ale zkušený jezdec vyšvihl hlavně díky absenci předchozího lídra Jiřího Nesvedy ze Sparty.

Držitel sedmi ligových titulů se na vedoucí pozici držel s náskokem od vítězství v dvojnásobně bodované Pavé Tour v Milovicích, kde zase chyběl Boubal. V tomhle ohledu oba rivalové srovnali krok, ale pořadí si vyměnili. Boubal je nyní před Nesvedou o šest bodů. V pořadí třetí Denis Rugovac ztrácí na největší favority už 49 bodů.

Muži a junioři dnes jedou závod na 65 okruhů, ženy budou spurtovat do cíle v padesátém kole. Závod přenáší internetová televize.

Průběžné pořadí Giant ligy: 1. Boubal (CK Příbram Fany Gastro) 198 b., 2. Nesveda (AC Sparta) 192, 3. Rugovac (Favorit) 149, 4. Okrouhlický (Topforex Lapierre) 127, 5. Hebík (CK Příbram Fany Gastro) 127,6. Ryba (AC Sparta) 119.