Souboj vyhráli Pražané. Letos jde do klání v lepším postavení Plzeň. Jenže Interobal v této sezoně Slavii neporazil (2:2 a 4:7).

„Se Slavií máme dlouhodobě horší bilanci, ale týmy se v poslední době vyrovnávají. Slavia bude favorit, ale my nemáme co ztratit. Začínáme doma, což je naše výhoda. Myslím si, že to určitě nebude na tři zápasy, ale na čtyři a možná na pět utkání. Pokud budeme doma vyhrávat, tak postoupíme,“ řekl trenér Interobalu Petr Kučera.

Přesný termín začátku play-off zatím není známý. Rozjede se po reprezentační pauze, nejdříve v pátek 14. dubna.

Interobal si to rozdal se Slavií v posledním kole ligy a Plzeň v Praze prohrála 4:7. „Utkání mělo rozdílné poločasy. První půli jsme hrubě nezvládli, bohužel jsme byli hodně laxní v defenzivě, Slavii se povedlo všechno, nechytili jsme tempo zápasu a vůbec jsme nebyli nebezpeční, takže stav 0:4 byl ještě mírumilovný stav, protože Kubíček chytil spoustu šancí. O přestávce jsme proházeli sestavu s tím, že budeme většinu času hrát power-play. To nám vycházelo a Slavia si s tím nevěděla rady,“ komentoval Kučera.

Sedm minut před koncem Mižár snižoval na 3:5. Domácí už ale Plzni nedovolili vstřelit kontaktní gól. „Zápas nám ukázal, na co si máme dát v play-off pozor,“ uvedl trenér Plzně.

SK Slavia Praha – SK Interobal Plzeň 7:4 (4:0)

Branky a asistence Plzně: 28. Mižár (Koc), 29. Stejskal (Koc), 33. Mižár (Holý), 37. Koc.

Čtvrtfinálové dvojice: Chrudim – Třinec, Zruč nad Sázavou – Rádio Krokodýl Helas Brno, Litoměřice – Sparta Praha, Interobal Plzeň – Slavia Praha.