Celé soutěži závodník z Plas na severním Plzeňsku letos vládne pevnou rukou. Ve čtyřech závodních víkendech vyhrál dvakrát kvalifikaci a pět z celkových osmi závodů, dvakrát byl druhý a jednou třetí.

Podle loňských propozic by mohl slavit obhajobu už po předposledním závodním víkendu sezony v belgickém SPA. Letos se ale promotér šampionátu rozhodl, že na finálovém podniku na Sicílii rozdá dvojnásobný počet bodů, tedy 46 místo 23. To znamená, že ani 82 bodů a čtyřiadvacetibodový náskok na druhého Michala Matějovského k titulu Fulínovi zatím nestačí. Navíc ho ze třetího místa může ohrozit ještě i Švýcar Peter Rikli.

Aby se Fulín stal mistrem bez ohledu na výsledky konkurentů, potřebuje v Perguse vybojovat dvanáct bodů. Kombinací, jak je získat, je spousta, takže v Perguse půjde o každou desetinku.

Navíc je možné, že si český jezdec zajistí stejně jako loni titul už po prvním závodě.

Fulín se loni stal prvním Čechem, který prestižní Evropský pohár cestovních vozů vyhrál. Obhajoba titulu by tak byla výrazným úspěchem nejen pro Petra Fulína, ale i pro celý český motoristický sport. O to víc, že o titul stále bojuje i druhý Čech ve startovním poli a Fulínův týmový kolega Matějovský.