Tři branky vstřelil ze sedmimetrových hodů. „Na první mi poslal trenér, protože Honza Stehlík byl faulovaný a nám se několikrát vymstilo, že faulovaný hráč sedmičku neproměnil. Kdyby byl na hřišti Miky Tonar, tak by šel na ni on. Sedmičky si zkouším na tréninku, takže jsem na ně šel. Naštěstí mi to tam spadlo,“ vysvětlil Jakub Douda.

Poslední sedmičku jste zahrál mazácky.

Naši gólmani to na tréninku taky nepochopili, tak jsem to zkusil i v zápase. Myslím si, že v klíčových momentech utkání brankář nečeká technickou střelu.

Čekal jste takový odpor Frýdku-Místku?

Frýdek ve středu remizoval s Kopřivnicí. Měl pouze den volna, takže jsme na něj chtěli vlétnout, ale očividně měl dost sil, protože my jsme nic nevypustili. Bylo to vyrovnané utkání, v němž jsme opět vyhořeli na neproměňování vyložených šancí. Na konci jsme zápas zase zlomili v náš prospěch.

Měli jste okamžiky, které vypadaly že se bojíte zakončení…

Když nedáte tři tutovky ze šestky…To není o tom, že by se nám nechtělo do zakončení. Museli jsme přijít na to, jak dát gól. Naštěstí jsme na to přišli a pak už to bylo o tom, jestli odskočíme na dva góly, nebo se Frýdek dotáhne na remízu. Honza Stehlík měl parádní sérii gólů, kdy to vzal na sebe.

Ve druhé půli jste se střelecky prosazoval i vy.

Moje góly padly po tom, co jsem měl jsem volný prostor. Když vidím volný prostor, nekoukám vlevo vpravo, ale chci dát gól.

Frýdek dlouho neprohrál. To určitě není náhoda.

Mají sebevědomí a věřili, že mohou uspět i u nás. V tabulce byli za námi o dva, ale teď už ztrácejí čtyři.

Mohl byste shrnout dosavadní část sezony?

Začali jsme výborně venkovní sérií. Pak jsme udělali povinné utrápené body. Poté přišla krize – porážka v Jičíně. Doma s Lovosicemi to taky nebylo ono, s Kopřivnicí jsme měli štěstí. Proti Dukle se to všechno sečetlo a prohráli jsme. S Frýdkem jsme hráli na 120 procent, jenže soupeř hrál výborně. Tím, že jsme bojovali celých šedesát minut, tak jsme zápas vyhráli.

Překvapily vás výkony některého mužstva?

Nové Veselí. V Plzni předvedlo výborný výkon a zápas jsme zlomili až v závěru, kdy Veselí došly síly. Překvapením jsou Zubří a Dukla, které ale podle mě půjdou nahoru.

Extraliga házené Plzeň, TJ lokomotiva
Talent zvládl vyrovnaný zápas a přetahovanou o vedení