Do Plzně přijede v neděli Frýdek-Místek, nedělní utkání v Městské sportovní hale začne v 10.20 hodin, řídit ho bude dvojice rozhodčích Bohumil Brůna – Petr Halada a v přímém přenosu ho bude vysílat stanice ČT Sport.

„Tuším, že Frýdek bude letos patřit ke štikám extraligy. Jejich tým zůstal v porovnání s minulou sezonou prakticky beze změn," upozorňuje brankář Talentu Radek Motlík.

K přednostem Frýdku patří zejména kvalitní ofenziva.

„Největší nebezpečí hrozí od Vojty Petrovského a na českou soutěž mají celkově všechny spojky kvalitní," varuje před silnou zbraní soupeře nejužitečnější hráč minulého ročníku extraligy.

Na elitního střelce Vojtěcha Petrovského se ale gólman plzeňského Talentu dobře připravuje. „Ještě v sobotu večer se doma v klidu podívám na jeden až dva zápasy a jednotlivé střelce si vyhodnotím," prozradil Motlík.

„On prakticky tvoří hru Frýdku a navíc také hází sedmičky," dodal brankář.

V úvodním kole vyhrála Plzeň v Brně 23:22, ale Západočeši měli k optimálnímu výkonu ještě hodně daleko.

„Těžko se to hodnotí po jednom zápase. Odchod Leoše Petrovského a Lukáše Horkého znamená velké oslabení zejména pro naši defenzivu. Oba patřili k pilířům obrany. Je vidět, že noví kluci se ještě sehrávají a potřebují nasbírat nějaké zkušenosti," uvědomuje si Motlík.

„Na druhou stranu jsem rád, že jsme v Brně vyhráli, protože tam se nám nikdy moc nedařilo, a jsem přesvědčen, že moc týmů si tam odsud body nepřiveze," uznal gólman Plzně kvality týmu z Moravy.

Plzeň v neděli představí nového maskota klubu a hráči před utkáním vhodí divákům do hlediště celou sadu mistrovských dresů.

Vstupné na utkání činí 80 Kč, děti od 10 do 15 let a důchodci zaplatí polovinu.