Český tým dívek do 19 let porazil při nedělním zápase v Dobřanech tým protihráček z Bavorska skórem 3:2. Zápasu ale kromě České republiky znamenal úspěch také pro město Dobřany.

Šlo totiž o první utkání, které se na zrekonstruovaném hřišti hrálo. A zároveň o vůbec první mezistátní zápas v Dobřanech.
Podle starosty Martina Sobotky trávník i jeho okolí zátěžovou zkouškou prošel. „Stadion se líbil sportovcům i divákům, kterých přišlo kolem tří stovek. To je určitě větší návštěvnost než na jakou byly Dobřany zvyklé. Tribuna byla plně obsazená, spousta diváků přišla jen na stání, u občerstvení se netvořily velké fronty,“ pochvaluje si Sobotka.

Asi jedinou vadou na kráse prý byl příliš hlučný alkoholem posilněný fanoušek, který se ovšem choval relativně slušně a pořadatelé s ním proto nemohli nic udělat.

Dobřany do stadionu vložily 30 milionů korun. Rekonstrukci protáhly tahanice se stavební firmou a ještě sice není stoprocentně hotovo, nicméně hrát se může. Fotbalová asociace České republiky (FAČR) město oslovila v době, kdy stadion nebyl dokončený ani zdaleka. „O stadion v ideální vzdálenosti od Prahy i Plzně projevila kromě FAČR zájem i FC Viktoria Plzeň, jejíž dorostenky a ženy zde budou hrát svá domácí utkání první ligy,“ říká starosta.

Hlavním důvodem rekonstrukce je přilákat ke sportu mladé. Zbývá ještě provést kompletní kúru trávníku, doladit nájemní smlouvu s místní tělovýchovnou jednotou a vybrat název nové ulice, která při pracích vlastně vznikla. Podle starosty je ve hře především Vodárenská.

Demontáž severního železničního mostu u plzeňského hlavního nádraží
PODÍVEJTE SE: Rekonstrukce mostu u hlavního nádraží ze vzduchu