Zemské kolo pro Čechy v Plzni získal ve svůj prospěch pražský výběr, který tak postupuje do republikového finále.

Tým Prahy U17 nepoznal na turnaji přemožitele a celý turnaj zvládl v plzeňské hale na jedničku. V republikovém finále se postaví proti vítězi ostravského zemského kola, kterým se stal výběr Moravskoslezského kraje. Ten ve finále zdolal Vysočinu 5:0.

Závěrečný zápas se odehraje v rámci očekávaného Superfinále 13. dubna v pražské O2 aréně.

Na turnaji se představil také domácí výběr Plzeňského kraje. Ten skončil v loňském ročníku na předposledním sedmém místě.

Letos dopadl plzeňský výběr ještě hůře. Po třech jednoznačných porážkách ve skupině nestačil v utkání o sedmé místo ani na Jihočechy a po porážce 0:3 a s jediným vstřeleným gólem na turnaji skončil poslední.

Milým překvapením byly naopak výkony Karlovarského kraje, který se díky obrovské bojovnosti dokázal dostat až do semifinále, kde neuspěl proti pozdějšímu vítězi z Prahy. V souboji o třetí místo však znovu ukázal příkladné nasazení a po vítězství 4:1 se radoval z bronzových medailí.

Do finále se podle očekávání dostal výběr Prahy a trochu překvapivě tým Středočeského kraje. Praha zvítězila v klíčovém souboji naprosto zaslouženě 3:1. Svého soupeře jednoznačně přestřílela a potvrdila svoji dominanci na tomto turnaji.

Po první třetině to přitom vypadalo na veliké překvapení. Středočeši díky disciplinovanému výkonu a skvělým zákrokům gólmana dokonce vedli 1:0, ale tlaku Pražanů nedokázali odolat po celé utkání.

O pořádání turnaje se podělily dva největší plzeňské florbalové kluby – Slavia VŠ Plzeň a FBC Plzeň. Hrálo se na dovezeném florbalovém povrchu, tedy tarketu, který byl v hale Slavie na Borech položen vůbec poprvé.

Celkové pořadí turnaje Isoline Cup – Čechy: 1. Praha U17, 2. Středočeský kraj U17, 3. Karlovarský kraj U17, 4. Královéhradecký kraj U17, 5. Ústecký kraj U17, 6. Liberecký kraj U17, 7. Jihočeský kraj U17, 8. Plzeňský kraj U17.