„Klíčové bylo, že jsme Rumunkám nedovolily odskočit na vyšší rozdíl než dvě tři branky. V závěru jim asi docházely síly, protože zápasy ve skupině odehrávaly v sedmi osmi lidech. Myslím si, že nás i trochu podcenily, protože už před zápasem bylo vidět, že jsou hodně sebevědomé. Nám sedí role outsidera,“ řekla Deníku Zachová.

Postup do čtvrtfinále mistrovství světa v házené žen je největším úspěchem Česka od rozdělení Československa. „Uvědomujeme si, že postup do čtvrtfinále přes Rumunky je velký úspěch, ale ještě jsme pořád v turnaji a já doufám, že zápasů bude více, nikoliv jen jeden. Chceme to dotáhnout, co nejdál to půjde,“ slíbila jednadvacetiletá házenkářka Baníku Most.

Reprezentační úspěch řadí v dosavadní kariéře nejvýš. „Jsem na prvním mistrovství světa a vážím si toho, že na něm můžu hrát. Je to čest hrát s výbornými hráčkami proti špičkovým soupeřkám. Do této doby jsem je viděla pouze v televizi, takže si to tady užívám,“ rozplývala se Zachová.

Proti Rumunkám hrála polovinu zápasu. „Tím, že je zraněná Jana Knedlíková, tak jsem věděla, že prostoru bude víc. Jsem ráda za každou minutu na hřišti. Snažím se tam nechat maximum,“ uvedla.

Dnešní čtvrtfinále s Nizozemkami začíná v 17.30 hodin. „Bude to další těžký zápas. Holanďanky jsou favoritky, my opět outsider, ale určitě je chceme překvapit a vyhrát. Finále je snem,“ uzavřela Zachová.

Dominik Kubalík
Hokejový snajpr Kubalík pálí ostrými i pod Alpami