Šestnáctiletá členka AE klubu LADY Plzeň Eliška Fafrlíková se ale nevzdala, ani když se k nemoci následně přidal ještě zánět spojivek.

„Strašně dlouho jsem čekala, až se tak velký podnik v Plni uskuteční, a teď bych měla zůstat ležet v posteli? To ani náhodou, to bych přece svým fanouškům nemohla udělat. Moc jsem se na to, až budu moci jednou závodit před plzeňským publikem, těšila," prohlásila studentka Sportovního gymnázia v Plzni. A tři dny před začátkem prestižního závodu zahájila znovu přípravu.

„Nebylo to nic moc, v důsledku prodělané nemoci se mi špatně dýchalo. Cítila jsem, že to není ono, ale snažila jsem se to překousnout, moc jsem se na závody v Městské hale na Slovanech těšila," říká Eliška, která při samotných závodech bojovala jako lvice.

Talentovaná závodnice, jejímiž trenérkami jsou její matka Eva a starší sestra Tereza, ze sebe v základním kole vydala maximum a do finále postoupila ze čtvrtého místa.

Jenže finále začalo už za další dvě hodiny a na dobití baterek bylo zoufale málo času.

„Ono je to samo o sobě velice náročné, i když je člověk zdráv, i tak je to ale vždycky před finále velké přemlouvání. Natož, když jste krátce po nemoci. Možnost, že bych se ale na to vykašlala, nepřicházela v úvahu. I když jsem věděla, že to nebude stoprocentní výkon, přesto jsem do toho šla," vypráví.

Eliška dokončila finálovou sestavu v juniorské kategorii s vypětím všech sil a z deseti závodnic obsadila páté místo.

Nyní už se Eliška Fajfrlíková upíná myšlenkami ke startu na mistrovství světa na Martiniku, kde bude v prvním prosincovém týdnu se svými kolegyněmi z AE klubu LADY Plzeň reprezentovat Českou republiku v kategorii Aerobic group performance, a to s vystoupením Doba pana Blériota v choreografii Eliščiny sestry Terezy.

„Moc se na měření sil se světovou špičkou těším. Na Martiniku to bude určitě super zážitek," dodává Eliška.