Zvláštní nádech bude mít souboj na severu Čech pro plzeňského Jakuba Škvařila, který právě z Lovosic do Talentu přišel před minulou mistrovskou sezonou.

„Určitě jsou pro mě zápasy proti Lovosicím stále do jisté míry pikantní. V minulé sezoně jsme v Lovosicích slavili tři kola před koncem sezony titul, takže se tam vždycky rád vracím. Chceme vyhrát a postoupit do finále poháru," vyhlašuje Jakub Škvařil.

Jste s někým z vašich bývalých spoluhráčů v současném týmu Lovosic neustále v kontaktu?
Kamarády tam samozřejmě pořád mám, ale ten kontakt už není tak intenzivní, jako tomu bylo třeba v minulé sezoně. To jsme se špičkovali před každým vzájemným zápasem.

Poslední vzájemný zápas ale na začátku listopadu ovládly doma Lovosice 31:27. Jak vzpomínáte na toto utkání?
Z naší strany to nebyl úplně špatný zápas, ale chyběli nám můj bratr Milan a Leoš Petrovský, což bylo znát. Museli jsme nastoupit v jiné sestavě, než jsme zvyklí. Z té prohry jsme si ale nic nedělali a potom přišla zase vítězství.

Dostali jste 31 branek, což je na váš poměr hodně. Byla absence výborných obránců Milana Škvařila a Leoše Petrovského opravdu tolik znát?
Byla. Milan brání na spojce a Leoš na středu a soupeřům dělají velké problémy. Oba mají i potřebnou výšku, takže těch střel ani tolik neprojde.

Kde vidíte největší hrozbu, když se podíváte na kádr soupeře?
Nevím, jestli už doléčil zranění Jirka Motl, ale pokud proti nám nastoupí, bude se to určitě točit kolem něj. Na druhou stranu Lovosice začaly v poslední době hrát kolektivní házenou, takže ta hrozba může přijít od kteréhokoliv hráče. Tým už je pohromadě nějaký pátek a musíme si dát pozor na každého. Důležité bude také nenechat rozchytat Artura Adamíka v brance.

Lovosice v posledním extraligovém kole prohrály v Hranicích 17:19. Mohly vám dát Hranice návod, jak na soupeře?
Předpokládám, že při videorozboru soupeře na tento zápas také dojde.

Byla pro vás prohra Lovosic
v Hranicích překvapením?
Ani ne. Spíš ten výsledek, který byl skoro fotbalový (smích). Předpokládal jsem, že se oba týmy dostanou na nějakých 25 vstřelených branek.

Extraligu vedete stále o tři body před Zubřím a Duklou. Myslíte, že je o vítězi základní části rozhodnuto?
Určitě není, do konce pořád zbývají tři kola. Já tedy doufám, že je, ale nechci říkat hop, dokud jsme nepřeskočili.