Tenhle souboj je vždy prestižní. Hokejbalisté Dobřan a HBC Plzeň si nedají nic nadarmo, a to ani v dorostenecké kategorii.

Jejich vzájemný souboj na závěr podzimu přinesl zajímavou zápletku. Mečouni sice po první třetině vedli o dva góly, ale domácí Šneci dokázali srovnat a dovést utkání do nájezdů. V nich už byl lepší hostující tým.

„Kluky musím pochválit. Bojovali, dřeli a přesně plnili pokyny, jež nás dovedly k remíze, ačkoliv jsme prohrávali," chválil Václav Šlehofer starší, trenér Dobřan.

„Od druhé poloviny jsme byli lepším a aktivnějším týmem, v nájezdech už jsme se ale neprosadili," hodnotil Šlehofer.

„Hrál se pohledný hokejbal se šancemi na obou stranách," liboval si plzeňský kouč Tomáš Semera. „Soupeř byl dle mého názoru lehce přemotivovaný a často fauloval, my to ale nepotrestali. Nájezdy už jsou loterie, ale věřil jsem, že je zvládneme," hodnotí Semera.

Snack Dobřany – HBC Plzeň 2:3 ss (0:2, 1:0, 1:0 – 0:1, branky: 18. a 43. Kovářík – 5. Šmucer, 14. Lokajíček, rozh. náj. Vobruba).

Mečouni válí. Již mají jistotu postupu do finálové šestky a extraligu staršího dorostu vedou s 32 body na kontě, prohráli jen jednou. Dobřany pak posbíraly 19 bodů a jsou na pátém místě tabulky skupiny A, na třetí příčku ztrácejí bodů pět.