Ve šlágru podzimu v rámci 11. kola krajského přeboru zvítězila družina Petra Kurala na půdě Vejprnic 4:1 a odskočila sešívaným o šest bodů.

Domácí ještě byli zřejmě myšlenkami v kabině, když se prosadili bývalí příkosičtí hráči Lisý s Papáčkem. „Zápas to samozřejmě ovlivnilo, bohužel obě branky padly po našich individuálních chybách," litoval kouč Vejprnic Milan Dejmek. Dynamo předčilo soupeře v důrazu. „My jsme byli všude druzí, soupeř hrál agresivně a nabídnuté příležitosti zužitkoval téměř stoprocentně. Je vidět, že je divize posunula dál," uznal lodivod.

Čemu přičítá ostřílený kouč nepovedený vstup do utkání? „Nervozitu bych v tom neviděl, góly spíše vyplynuly z nekoncentrovanosti," vyčinil svým svěřencům Dejmek. Sešívaní ale potom zdvihli hlavy. Nastřelili jsme tyč, a i za stavu 0:3 byla patrná snaha," ocenil kouč Vejprnic.

Ještě vystřídal, změnil rozestavení a kapitán Rada snížil. „Bohužel, další příležitost jsme zahodili a hosté rozhodli. Z utkání se musíme poučit a vrátit se zpět na vítěznou vlnu," říká Dejmek.

Plzeňské Dynamo předvedlo svůj hlad po vítězství, v letošní sezoně zatím nepoznalo hořkost porážky. Napodobí dravý celek z Petřína loňskou krasojízdu Kolovče?

„Zápas jsme zvládli výborně, celé mužstvo zaslouží pochvalu," glosoval spokojený trenér Dynama Petr Kural.

Byla příprava na šlágr kola něčím specifická? „Souboji s Vejprnicemi jsme věnovali větší pozornost, u hráčů se projevila vyšší soustředěnost," uvažuje lodivod.

Výhru lídra soutěže režírovalo už zmíněné duo Papáček, Lisý. „Oba jsou to zkušení fotbalisté, kteří mají něco odehráno," těší Kurala.

Exdivizní tým tak přemohl i druhého favorita krajského přeboru, po Kolovči si smlsl na loňském vicemistrovi.

„Utkání ovlivnil i terén plný louží, ale domácím balony dost utíkaly. Koloveč má zkušenější fotbalisty, umí víc podržet míč. Vejprnice sice také držely míč, ale v místech, kde nehrozí nebezpečí," srovnal oba soupeře trenér Dynama ZČE Petr Kural.