„Vše se odehrálo asi kolem osmnácté hodiny. Já svítil a jel jsem po hlavní. A ten kluk, malý Rom ve věku deset dvanáct let, mi vlétl do cesty,“ popsal Hrubý srážku.

Závodník po kolizi přeletěl řidítka a skončil na silnici. „Byl jsem potlučený, roztržené kalhoty a na kole byla nenávratně poškozena přední karbonová vidlice,“ vyprávěl. „Tomu klukovi se nic nestalo, byl jen vylekaný.“

Jenže incident pokračoval. „Kolem mě se totiž seběhli jiní Romové. Hlavně ženské na mě začaly dorážet, že jsem jim ohrozil malého,“ popisoval následné dění Hrubý.

„Vysvětloval jsem, že to nebyla moje vina. Ale zbytečně.“

Padaly nadávky. Atmosféra ještě zhoustla poté, co na místo dorazila dvě auta. „Vyrukoval na mě otec dítěte a ještě jiný chlap. Ten mě chytil za rameno, otočil k sobě a udeřil pěstí do obličeje. Pak odjel. Já, šokovaný, volal policiii. Mezitím se ale všichni rozprchli,“ líčil strážcům zákona Hrubý.

Na agresora podal trestní oznámení. „Je to údajně tamní známá firma. Doufám, že bude potrestán,“ přál si cyklista, který musel vyhledat lékařskou péči. „Nateklé oko se lepší, ale naražená noha bolí. Už bych nic podobného zažít nechtěl,“ zdůraznil Hrubý.