Mladý reprezentant oblékající dres profistáje Multivan Merida bude hlavní hvězdou dvoudenních závodů na horských kolech ve stupenském areálu Sokolka.

Zítra jsou na programu sprinty a v neděli tu pokračuje Becker Cup mistrovským závodem o tituly krajských přeborníků v cross country.

„Ondra vzhledem k dalším prestižním startům sice ve Stupně závodit nebude, ale přijde předat ceny nejlepším," potvrdil Cinkovu účast ředitel závodů Jaroslav Ryba.

Dvaadvacetiletý biker má sezonu skvěle rozjetou.

Prožívá snové pokračování té loňské, kdy vybojoval tituly mistra světa i Evropy do 23 let a na olympiádě v Londýně skončil čtrnáctý. Teď dravý biker přidává úspěchy v elitní kategorii mužů.

Jen nedávno Cink vybojoval napoprvé český titul a minulý víkend premiérově urval medailovou pozici ve Světovém poháru. V Andoře skončil druhý za mistrem světa Nino Schurterem. V průběžném pořadí série je Cink už čtvrtý a polepšil si i rankingu Mezinárodní cyklistické unie. To se jako nejlepší z Čechů posunul na třetí příčku. Jaroslav Kulhavý je šestý a Jan Škarnitzl dvanáctý.