S odstupem 2:34 minuty za vítěznou Štěpánovou proťala cíl druhá Jana Pichlíková, národní šampionka v maratonu, která byla ve Stupně stříbrná i loni. Třetí skončila obhájkyně vítězství Lucie Veselá.

Místní rodák Cink sice na trať, kde před lety začala jeho kariéra, vyjížděl na chvostu startovního pole, ale na úzkých stezkách se rychle protáhl na čelo za Martina Stoška. V nájezdu do čtvrtého ze sedmi okruhů se už Cink, který se k horským kolům vrátil po roce v silničním profipelotonu, ujal vedení. Hlasitě povzbuzován blízkými i desítkami místních fanoušků si pak jezdec týmu Primaflor Mondraker s přehledem jel pro vítězství. O 38 sekund zpět zaostal druhý Martin Stošek, třetí místo si vybojoval Ondřej Zelený.

Pořadatelé z Author Teamu Stupno v čele s Jaroslavem Rybou a Ondřejem Paurem připravili pro cyklisty znovu dvoudenní akci.

Bikeři bojovali o tituly krajských přeborníků v závodech štafet a další den se jezdci všech věkových kategorií utkali v individuálních závodech o body do seriálu PAL Cup (výsledky na www.pal-mtb.cz). Dění v areálu Sokolka vyvrcholilo závody kategorií Elite.

Součástí akce byla i charitativní sbírka pro malého Davídka, šestiletého předčasně narozeného klučinu, trpícího mozkovou obrnou. Přispívali závodníci, diváci i organizátoři a záměr vybrat 20 000 korun na zakoupení speciální tříkolky byl vysoko překročen. Částka pro Davídka nakonec vyšplhala až do výše 55 000 korun. Výrazně do ní přispěl také Cink. Do dražby věnoval své závodní věci, mj. dres a kalhoty, a k tomu přidal prémii za první místo 5000 Kč.

VC Borgers, výsledky závodů Elite, muži (7 okruhů): 1. Cink (Primaflor Mondraker) 1:07:54, 2. M. Stošek (Symbio+ CE.Energy) -38, 3. Zelený (Eleven Mercedes-Benz Mitas) -4:02.

Ženy (4 okruhy): 1. Štěpánová (N1 BMC Team) 45:41 min., 2. Pichlíková (ČS Specialized Junior MTB Team) -2:34, 3. Veselá (GT Oportunity Brno) -2:57.

Senco Doubravka - Spartak Soběslav
Přeštice rozstřílely pěti brankami Jindřichův Hradec