Hlavní závod na 21,1 kilometru, který je vypsán jako mistrovství Plzeňského kraje, proběhne znovu na atraktivní trati v historické části města. Start i cíl běhu je na náměstí Republiky, na účastníky čeká sedmikilometrový okruh.

Letošní novinkou je Městský běh Plzní na sedm kilometrů určený těm, kteří si ještě netroufnou uběhnout půlmaraton. Dále pořadatelé chystají Shape závod firemních štafet a Gühring Rodinný běh.

Nesoutěžní Rodinný běh na 1,2 km startuje v sobotu ve 12.00 hodin. Ve 13.00 hodin bude odstartován ČEZ Plzeňský půlmaraton, Městský běh Plzní i závod firemních štafet. Pořadatelé očekávají, že se celkový počet startujících bude pohybovat kolem tisícovky.

Každý závodník obdrží v cíli pamětní medaili, na kterou si může nechat vyrýt své jméno a dosažený čas. Na trati i v cíli závodu bude připraveno občerstvení. Nachystán je také bohatý doprovodný program pro dospělé i pro děti.

On-line registrace sice už skončila, ale přihlásit se bude možné ještě během výdeje startovních čísel, a to v pátek a potom v sobotu, tj. v den závodu.

Informace o akci je možné získat na www.plzensky-pulmaraton.cz.