Porazili vicemistra extraligy Duklu Praha a v neděli obrali i mistra. Házenkáři Nového Veselí uhráli remízu s Talentem Plzeň 29:29. Bod z Veselí je pro Talent málo. Favorit vedl 4:0, ale po prvním poločase prohrával 12:15. „Za stavu 4:0 si domácí vzali oddechový čas, což nás možná trochu ukolébalo, a mysleli jsme si, že to půjde samo. Veselí se chytilo a zápas bohužel otočilo," mrzí házenkářského univerzála Jana Blechu.

Tři minuty před koncem jste ale zase vedli 28:26. Proč se proti nováčkovi nepodařilo dotáhnout utkání do vítězného konce?
Byla škoda školácké chyby v přihrávce, kterou nám soupeř vypíchl. Ve snaze získat balon zpět jsme faulovali tak nešťastně, že jsme dostali dvě minuty a byla proti nám nařízená sedmička. Potom už bylo hodně složité hrát v oslabení až do konce.

Jaký je rozdíl mezi Novým Veselím na podzim, když jste ho porazili 36:19, a teď? Trenér Šetlík tehdy řekl, že až se jako nováček rozkouká v extralize, tak půjde nahoru, což se potvrdilo.
Přesně tak, jak to řekl trenér Šetlík. Ti kluci se trochu otrkali, získali zkušenosti a mají sebevědomí, což se už projevuje na jejich hře. Víc si věří jeden na jednoho a nechybí jim taková velká drzost.

Ve Veselí jste vstřelil osm branek a celkově se vám daří. Dá se říct, že jste si řekl o základní sestavu, i když se vrátí marodi?
Nevím, to je na trenérovi. Po zranění Petra Vinkelhöfera teď dostávám více prostoru a myslím si, že jsem se toho chopil docela zdatně. Mám radost, že dávám branky, ale byl bych šťastnější, pokud bychom ve Veselí získali dva body.

Váš zdravotní stav už je v pořádku? Co fyzická kondice?
Měl jsem problémy s kolenem. Momentálně koleno drží. Odtrénoval jsem prvních čtrnáct dní zimní přípravy. Pak mě bohužel zranění zastavilo na deset dní. Byl jsem připraven už na Český pohár. Fyzická kondice je v pohodě.

Už ve středu vás čeká lídr Zubří. Co od duelu lze čekat?
Zubří bude těžit z rychlých protiútoků a v postupném útoku hlavně ze hry spojek, které mají jedny z nejlepších v extralize.