Mistrům extraligy házené se v této sezoně venku moc nedaří. Vypadalo to, že se na tom nic nezmění ani po sobotním utkání 19. kola v Lovosicích. Házenkáři Talentu Plzeň prohrávali po první půli 13:17, jenže skvělým výkonem ve druhém poločasu nepříznivý vývoj utkání obrátili na 29:22. Díky svému vítězství a prohře Zubří se posunuli na první místo tabulky.

Talentu vyšel začátek zápasu a brzy vedl 3:0. Lovci, kteří hráli bez opory brankáře Artura Adamíka, v 11. minutě srovnávali na 5:5. O deset minut později nejlepší střelec extraligy Jiří Motl zvyšoval již na 8:13 pro Lovosice. Poločas nakonec skončil 13:17 pro Lovce, jenže druhá půle vyzněla pro domácí katastrofálně. Za půl hodiny dokázali vstřelit pouhých pět branek.

Plzeň ukázala svou sílu, trestala technické chyby Lovosic a během několika minut vymazala jejich náskok. Ve 42. minutě už vedl Talent o čtyři góly 22:18. Za chvíli domácí přišli o lídra Motla, který trefil ze sedmičky plzeňského Štochla do hlavy a dostal červenou kartu.

Talent pak zápas dovedl do vítězného konce. „Po předchozích nezdarech venku jsme konečně vyhráli, a zůstáváme tak ve hře o první příčku. Klíčové bylo, že jsme hned v úvodu druhé půle otočili vývoj skóre. Zlepšila se hra v obraně a tím pádem i přechod do rychlého protiútoku. Samozřejmě, že se nám zápas potom dohrával lépe, když byl vyloučen Motl," řekl trenér Talentu Martin Šetlík.

Lovosice - Talent Plzeň 22:29

Poločas: 17:13. Vyloučení: 1:3. ŽK: 3:3. ČK: 1:0. 7metrové hody: 6/4:0

Sestava a branky Talentu: Štochl, Šmíd, Herajt – Ivancev 6, M. Tonar 7, Poloz 5, Mitić 2, Šindelář 3, Blecha 3, Šafránek 2, Škvařil 1, Kačín, Wildt, Šíra.