Zklamání z minulého ligového zápasu hodili za hlavu.

Basketbalisté Lokomotivy Plzeň přehráli Domažlice v utkání 3. kola Českého poháru na soupeřově palubovce jednoznačně 82:57.

K utkání přistoupili Plzeňští zodpovědně, v sestavě se objevily tradiční opory Honomichl, Frána a Suchý. Vedle zkušených borců dostalo příležitost dravé mládí, které rozhodně nezklamalo.

Hned od úvodního rozskoku bylo jasné, na čí straně je větší síla. Lokomotiva se chopila vedení a bodový rozdíl jen narůstal. V poločase vedli hosté pohodlně o 18 bodů.

Nástup do třetí čtvrtiny Plzeň zaspala, Chodové vycítili šanci a stáhli na rozdíl deseti bodů,

V té chvíli si zkušený stratég David Zdeněk vyžádal oddechový čas, při němž následovala razantní domluva hráčům.

Bouře na střídačce vrátila Plzeň do sedla a sérií osmi bodů Plzeň opět kráčela za jasným vítězstvím.

Závěr zápasu již svěřenci kouče Davida měli plně ve své režii.. Zaplněná aréna v Domažlicích nakonec viděla výhru favorizovaných hostů, na palubovku se dostalo všech dvanáct hráčů v dresu Lokomotivy.

V dalším kole čeká na účastníka první ligy velké sousto – před vlastním publikem přivítá mužstvo USK Praha, které hraje nejvyšší soutěž.

„Utkání pro nás bylo dobrým tréninkem před pátečním ligovým utkáním. Domažlice se snažily, ale rozdíl v kvalitě byl znatelný. My jsme rozložili zátěž na všechny hráče a s chutí si zahráli," řekl kouč Zdeněk David.

Český pohár, 3. kolo: Jiskra Domažlice – BK Lokomotiva Plzeň 57:82 (13:25, 23:41, 41:64).