Nádherné údolí řeky Střely a pohodová atmosféra celé akce, jakož i skvělé zázemí a sehraní pořadatelé jsou atributy, které běžce do Plas doslova přitahují. A navzdory obtížným kopcovitým profilům všech dlouhých tratí se na sever Plzeňska vydávají opakovaně a stále ve větším počtu.

Ne nadarmo byl v posledních dvou letech Barokomaraton zařazen mezi deset největších běžeckých akcí v republice.

Organizátoři z Rumningklapu připravili tradičně tři vytrvalecké trasy – tedy Barokomaraton, Enervit Baroko půlmaraton a Baroko 10 km. Na rovinatém okruhu Velké louky pak proběhne decimaraton na 4,2 km a soutěže dětí.

„Momentálně je zaregistrováno na 850 běžců, přihlašovat se je možné ještě na místě v den startu, kapacita je neomezena," upozornil šéf závodu Konstantin Wiesner.

„ K účasti zveme také děti, které na svých tratích neplatí startovné," zmínil. „Přijďte si užít krásný den v jedinečné atmosféře malebného městečka Plasy," nabádá Wiesner.

Pořadatelé připravili na letošek malé překvapení ve formě tomboly. Majitel vylosovaného čísla získá kupon na nákup zboží od firmy Mizuno v hodnotě 5 000 Kč.

Časový pořad – 10.00: start maratonu a půlmaratonu, 10.15: start běhu na 10 km, 10.20: start běhu na 4,2 km, 10.45 – 15.00: závody dětí na 420 m, 13.00: vyhlášení výsledků tratí 4,2 a 10 km, 14.00: vyhlášené výsledků Enervit Barokopůlmaratonu, 15.00: vyhlášení výsledků Barokomaratonu.