„Věříme, že si fanoušci sportu nenechají tento duel ujít. V podání obou týmů uvidíme špičkový český badminton," zve na nedělní utkání Martin Červený, předseda oddílu badmintonu USK Plzeň.

Compo Praha Extraliga je naše nejvyšší badmintonová soutěž, střetává se zde osm smíšených družstev. Každé utkání se skládá z osmi zápasů, hrají se tři dvouhry mužů, dvě čtyřhry mužů a po jedné dvouhře žen, čtyřhře žen a smíšené čtyřhře.

„Během dvou tří hodin tak diváci uvidí všech pět badmintonových disciplín, což je v podání těch nejlepších hráčů velmi atraktivní podívaná," vysvětluje Červený.

Tým USK Plzeň bude v této sezoně nastupovat ve složení Jiří Louda, Josef Rubáš, Jan Segeč, Jaroslav Sobota, Přemysl Voráč, Juraj Vachálek, Zuzana Jeřichová a Mónika Szöke.

„Jsem rád, že se nám nakonec podařilo sestavit poměrně kvalitní tým. Rubáš se Sobotou jsou úřadující mistři republiky ve čtyřhře mužů, Vachálek vyhrál na Slovensku mistrovství ve dvouhře, Szöke je maďarská reprezentantka, Jeřichová má medaili z loňského mistrovství republiky a Louda se chystá na mistrovství světa juniorů," usmívá se při výčtu plzeňských hráčů Martin Červený.

A jaké jsou ambice USK Plzeň pro nadcházející sezonu?

„Oproti těm nejbohatším a nejlepším extraligovým týmům máme mnohonásobně menší rozpočet a jsme v soutěži nováčkem. Naším cílem je jednoznačně udržení v nejvyšší soutěži," přiznává kapitán týmu Jaroslav Sobota.

Ještě před nedělním utkáním s pražskou Astrou, čeká USK Plzeň v sobotní premiéře celek Brna. „Pokusíme se zchladit horkou půdu čtyřnásobného mistra posledních čtyř let. Třeba jen remíza v Brně by byla naprostá senzace. V neděli už ale budeme doma útočit na vítězství," je bojovně naladěn Jaroslav Sobota.

„Doufáme, že nás na cestě k vítězství podpoří i diváci. Vstupné je zdarma, extraliga se k nám vrací po sedmi letech a plzeňští badmintonisté budou hrát na výhru. Co víc si přát," dodal Sobota.