Úřadující český mistr se představí od 19 hodin na palubovce německého druholigového EHV Aue.

Kvůli tomuto duelu budou muset Plzeňští oželet přímý přenos utkání české reprezentace proti Egyptu na mistrovství světa v Dauhá.

„Zápas nebudeme sledovat. Když se bude hrát, tak budeme zrovna na cestě nebo se připravovat v hale," potvrdil trenér Talentu Martin Šetlík.

Právě německé Aue bylo v roce 1992 první zahraničním angažmá v bohaté hráčské kariéře Martina Šetlíka.

„Tým už je od té doby samozřejmě úplně jiný, ale jedu do známého prostředí. Funkcionáři se změnili, jen manažerem týmu je stále Rüdiger Jurke. Právě s ním domlouvám přípravné zápasy," prozrazuje plzeňský kouč.

V současné době působí v Aue na postu pravé spojky také bývalý hráč Plzně Ladislav Brykner. „Ten je ale po operaci kolena a proti nám zřejmě nenastoupí," tuší Šetlík.

Dalšími dvěma Čechy v Aue jsou i pravé křídlo Jan Faith a brankář Radek Musil. Na levé spojce působí slovenský házenkář Adam Mazur.

A s jakým cílem jede Talent do Německa? „Jde o to si zase zvyknout na to zápasové tempo a zlepšovat se ve všech činnostech. Tři hráče máme na mistrovství světa, ale o to více prostoru dostanou hráči z širšího kádru," plánuje Šetlík.

Střelce Aue se bude snažit držet na uzdě dvojice brankářů Radek Motlík, Karel Šmíd.