Tenhle hokejový fanatik píská 17 let nižší fotbalové soutěže, 10 let futsal, z toho sedm první ligu. Přesto říká, že není fanoušek fotbalu. „Mám ho přes víkend dost,“ vysvětluje Vomastek.

Také jeho zásluhou se v Plzni o víkendu pořádá mistrovství ČR ve futsalu žen. Daniel Vomastek je totiž organizátorem turnaje.

Jak se zrodil plán přihlásit se do výběrového řízení na pořádání šampionátu?
Pískám futsalovou ligu a jsem trochu zainteresovaný funkcionář. Přihlásit se do výběrového řízení pro pořadatelství šampionátu, které v prosinci vyhlásila komise futsalu žen FAČR, byl můj nápad. Plzeň výběrové řízení v konkurenci Rakovníka a České Lípy vyhrála a já se vrhl do práce. Záštitu převzaly futsalový klub SK Interobal Plzeň a plzeňská krajská komise futsalu. S šampionátem je spousta práce, ale podařilo se mi získat sponzory i dotace.

Co výběrové řízení obnášelo?
Komise futsalu žen stanovila podmínku, že musíte mít zkušenost s pořádáním nižší soutěže, abyste mohl žádat o pořádání finálového turnaje. Jenže komise mi to oznámila až v lednu. Takže jsme udělali turnaj krajského přeboru za účasti žen Interobalu Plzeň, Domažlic a Vodních staveb Plzeň. Interobal vypsal nábor holek. Nakonec jsme sehráli v únoru dvoukolově dva turnaje v hale ve Štěnovicích. Vítězky, což byla děvčata SK Interobal Plzeň, jsme mohli poslat do červnového finálového turnaje.

Kde jste sháněl peníze a kolik času vám zabrala příprava finálového turnaje?
Času jsem nad tím strávil dost. Rozpočet mám skoro 270 tisíc. Problém byl v tom, že komise futsalu žen FAČR vypsala výběrové řízení až v prosinci a turnaj přidělila až 23. února. Myslím si, že komise by měla vybírat pořadatele dříve, protože v únoru byly sportovní dotace na tento rok uzavřené jak na Krajském úřadě v Plzni, tak na plzeňské radnici. Musel jsem spíš žádat přes individuální dotace, které naštěstí prošly, a tak jsem dostal záštitu od pana hejtmana i pana primátora, ale hlavně také finanční podporu. Přes známé a kamarády jsem sháněl sponzory, protože i když dotace z kraje a od města pomohly, tak nejsou velké. Naštěstí se mi podařilo peníze sehnat. Někteří sponzoři říkali, že jsem se měl ozvat už vloni, protože rozpočet marketingu připravují s ročním předstihem.

Pocházíte z Mariánských Lázní, od 13 let jste bydlel v Plzni, kam jste se před rokem znovu vrátil z Brna, kde jste žil 15 let. Měl jste dilema, jestli turnaj uspořádáte v Plzni, nebo v Brně?
Neměl, protože od září zase bydlím v Plzni a výběrové řízení bylo vypsané v prosinci. Hlavně ale komise futsalu střídá Čechy a Moravu. Minulý rok finálový turnaj pořádal Hodonín a bylo jasné, že letos to dostanou Čechy.

Máte teď větší shon?
Finišuji, ale už je to volnější. Projíždím a odškrtávám z itineráře. V pondělí jsem zjistil, že jeden z účastníků si ještě nezajistil ubytování, tak jim zavolám.

Co všechno zajišťujete?
Ubytování, jídlo. Dá se říct, že všechno. Ubytování a obědy si platí kluby, jinak je vše v režii pořadatele.

Futsalový tým žen SK Interobal Plzeň.
Trenér Štverák: Chceme si zahrát i v neděli