Osobní automobily Škoda Octavia Combi a Kia se střetly v sobotu kolem půl čtvrté odpoledne mezi odbočkami na Chlumčany a Dobřany na horizontu v místě, kde silnice míří z lesa mezi pole.

"Při nehodě se zranilo sedm lidí. Utrpěli lehká i středně těžká zranění. Řidiče ze Škody Octavia jsme museli vyprosit. Následně byl letecky transportován do nemocnice," uvedl velitel zásahu hasičů Roman Prančl. "Nemohu posoudit, jeho zdravotní stav, každopádně nekrvácel ani neměl otevřené zlomeniny," dodal Prančl.

Záchranná služba řidiče transportovala připojeného k umělé plicní ventilaci. Společně s dalším zraněným, který byl převezen pozemní cestou, byl řidič předán personálu urgentního příjmu. Další zranění byli převezeni sanitkami na chirurgickou a úrazovou ambulanci.

Ilustrační foto
Dívku na nádraží zachytilo projíždějící Pendolino

Hasiči u aut provedli protipožární opatření a místo si převzala policie. Nehoda silnici zcela uzavřela, objízdná trasa vede přes Dobřany a Chlumčany. Silnice bude opět průjezdná jakmile policie zdokumentuje místo nehody a budou odklizené následky střetu.