Uzavření dálnice D5 v obou směrech si ve středu odpoledne vyžádala smrtelná dopravní nehoda, k níž došlo na 48 kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov. "Došlo zde ke střetu nákladního vozu s vozidly Škoda Fabia a Škoda Felicia," potvrdila událost policejní mluvčí Martina Korandová. Celkem zde havarovala tři osobní auta. Při nehodě, která se stala nedaleko obce Mýto, jeden člověk zemřel a další osoba utrpěla lehčí zranění. 

Kamion, který převážel štěpku, se převrátil a náklad se vysypal na jedoucí Fabii. Při nehodě zemřel 67letý řidič Felicie, která se převrátila na střechu. Muže museli z havarovaného auta vyprostit hasiči. Řidič kamionu je ve věku osmatřicet let. "Řidiče kamionu i s jeho synem transportoval do nemocnice vrtulník rychlé záchranné služby. Malému chlapci hasiči věnovali dráčka Záchranáčka a poskytli mu posttraumatickou pomoc," sdělila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

K tragédii došlo v místě, kde je kvůli dlouhodobé opravě povrchu dálnice obousměrný provoz pouze v jednom pruhu.

Podle informací policejní mluvčí byl úsek dálnice uzavřený do 22 hodin. Odklon dopravy byl ve směru na Prahu na 50 kilometru dálnice, v opačném směru musíeli řidiči sjet z dálnice u Cerhovic na starou silnici.