Jedno těžší a jedno lehčí zranění, takové je bilance ranní nehody, která se stala před jihoplzeňským Chotěšovem. Mezi železničním přejezdem a začátkem obce havarovaly po čtvrté hodině dva kamiony a jeden osobní automobil.

Právě řidič nejmenšího vozu nehodu zdá se zavinil. "Jel ve směru od Zbůchu a rozhodl se předjet kamion před ním. V protisměru však jel druhý kamion. Ačkoliv se řidiči nákladních vozů snažili udělat osobnímu místo a najeli až na krajnici, ke střetu s protijedoucím stejně došlo," popsal nehodu policejní mluvčí Jan Koželuh s tím, že na vině je tedy s největší pravděpodobností nesprávný způsob předjíždění.

Řidič osobního auta, kterého bylo třeba z pomuchlaného vozu vyprostit, skončil s těžšími zraněními v nemocnici. Lehce zraněn je také jeden z kamioňáků.

Hlavní tah mezi Plzní a Domažlicemi nehoda úplně uzavřela. Policisté museli dopravu začít odklánět po objízdných trasích. Podle původního předpokladu mělo být místo znovu průjezdné kolem osmé hodiny, avšak z jednoho z vozů začaly vytékat provozní kapaliny a odstraňování následků nehody se tak protáhne asi do desáté dopolední.

Špatné předjíždění způsobilo také čtvrteční ranní nehodu u Horní Břízy, při níž se střetly dva osobní a jeden nákladní vůz. Na rozdíl od této se však obešla bez zranění.