Tou právě paní cestovala. „Obdivuji řidiče tramvaje, choval se duchapřítomně," dodávala žena, zatímco sledovala zasahující hasiče.

Na místě se během chvíle objevily hasičské vozy a několik sanitek. Nejzávažnější zranění utrpěl řidič kamionu, kterého záchranná služba převezla do nemocnice. Tam také skončila jedna žena z tramvaje, která utrpěla středně těžké poranění.

Nehodu Deníku popsal i další cestující, který jel v zadním voze tramvajové soupravy. „Seděl jsem v zadním voze, najednou řidič zabrzdil, děsně to cuklo, a když jsem se otočil, kamion jel chvíli nalepený přímo na nás. Ve voze se na lidi vysypalo sklo," řekl cestující Petr Záhora. „Řidiče toho kamionu pak hasiči vyndavali, trvalo to docela dlouho," dodal Záhora k událostem po nehodě.

Nehoda tramvaje linky číslo 2 a kamionu zablokovala křižovatku u budovy Nového divadla. Tramvaj mířila na Skvrňany, stejně jako kamion, který ale v křižovatce nepochopitelně začal zatáčet vlevo – přímo do prvního vozu tramvajové soupravy.

„Při nehodě byl zraněn řidič kamionu, toho museli hasiči z vozu vyprostit. Zraněná byla také žena, která tramvají cestovala. Provoz byl v místě nehody zastaven," uvedla krátce po nehodě mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Proč kamion náhle začal odbočovat doleva, zatím jasné není. Policisté pracují se dvěma variantami – buď se udělalo řidiči špatně, nebo chtěl kamion na křižovatce otočit.

„Zraněný byl devětadvacetiletý řidič, který byl odvezen do nemocnice na emergency. V tramvaji byla zraněna čtyřiašedesátiletá žena. Alkohol ani u jednoho z řidičů přítomen nebyl. Škoda byla předběžně vyčíslena na 2,11 milionu korun," doplnila informace o nehodě policejní mluvčí Hana Štefflová.

Tramvajový provoz byl obnoven asi ve dvě hodiny odpoledne. Do té doby v úseku Solní – Skvrňany jezdily autobusy.