První se stala v Plzni za konečnou tramvají směrem na Ledce, kde se střely tři dopravní prostředky. „Na místě nehody dopravní policisté šetří střet tří dopravních prostředků,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že motocyklista narozen v roce 2001 havaroval se strojem Suzuki a byl zraněn. Ostatní řidiči jsou v pořádku. „Přesnou příčinu a okolnosti určí policisté až dalším šetřením dopravní nehody,“ dodala.  „Muže transportujeme ve velmi vážném stavu na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ doplnila za záchranáře Andrea Divišová. „U motocyklisty dechovou zkoušku nebylo možné provést z důvodu utrpěného zranění a zažádáno v nemocnici o krevní zkoušku. U ostatních řidičů alkohol na místě vyloučen provedenými dechovými zkouškami,“ sdělila policejní mluvčí.

Po desáté hodině se čelně střetla dvě vozidla před obcí Zruč – Senec ve směru od Plzně.  „Z místa dopravní nehody transportujeme muže narozeného v roce 1990 se středně těžkým poraněním do Fakultní nemocnice Plzeň. Muže asi pětačtyřicetiletého při vědomí, ale ve vážném stavu, a ženu asi pětapadesátiletou ve velmi vážném stavu se zajištěnými dýchacími cestami transportujeme do Fakultní nemocnice Plzeň na urgentní příjem,“ sdělila Andrea Divišová.

Čelně se střetly vozy Škoda Fabia a Nisan Micra. „Příčina a okolnosti jsou předmětem dalšího šetření. Vozovka v místě nehody je uzavřena. Policisty je prováděn lokální odklon dopravy po dobu nezbytnou k zajištění a zpracování stop na místě,“ dodala v sobotu po poledni policejní mluvčí.  „U řidiče Fabie byla dechová zkouška na přítomnost alkoholu negativní u řidičky Nissanu policisté zažádali v nemocnici o test na přítomnost alkoholu v krvi. „Z důvodu jejího zranění nebylo možné u této provést dechovou zkoušku.“

Dobrovolné brigády se zúčastnilo na 50 obyvatel Spáleného Poříčí
FOTO: Hvížďalku si ve Spáleném Poříčí šlechtí