Nečekaný a rychlý zásah měla včera směna profesionálních hasičů 
z Komenského ulice v Rokycanech. Společně se záchranáři a policisty mířila na dálnici. Stala se zde vážná dopravní nehoda, která si vyžádala několik zranění. Téměř hodinu byla komunikace uzavřená.

Ve 3.41 hodin vyjížděli profesionálové z Rokycan s kolegy z Plzně na dálnici D5. Zhruba 300 metrů před sjezdem na Ejpovice ve směru na Prahu narazila dodávka zezadu do jedoucího kamionu. „Třicetiletý muž jedoucí ve voze Mercedes Vito narazil pravou částí automobilu do kamionu značky Renault jedoucího před ním," konkretizovala kolizi mluvčí Policie České republiky Martina Korandová. „Alkohol byl 
u třiadvacetiletého řidiče vyloučený provedenou dechovou zkouškou," potvrdila. 
U řidiče mercedesu musí policie počkat na rozbory krve. Motorista se totiž ze zdravotních důvodů zkoušce nemohl podrobit.

Při události došlo k několika zraněním. „Utrpěly je čtyři osoby. Ve dvou případech se jednalo o vážná zranění, ostatní byla středně těžká. Po základním neodkladném ošetření byly posádky vozidel transportované do nemocnic 
v Plzni," uzavřel mluvčí krajské záchranky Michal Šebek.

Dálnice byla kvůli bouračce na hodinu uzavřená. „Poté došlo k uvolnění jednoho jízdního pruhu. V sedm ráno byla už dálnice D5 zcela průjezdná," dodala k případu Korandová.

Příčina dopravní nehody zůstává nadále v šetření ochránců zákona. Hmotné škody jsou zatím vyčíslené na milion korun.
Podle informací se v havarovaném vozidle nacházely osoby ruské národnosti.