Policisté na Plzeňsku vyšetřují hned dvě tragické nehody, k nímž došlo během několika hodin.

První nehoda se stala v úterý po desáté hodině večer v obci Vodní Újezd u Dobřan. Motocykl značky Simson, který řídil 45letý muž, se srazil s autem Volkswagen Caddy. Střet nepřežila 42letá žena, která cestovala spolu se starším motorkářem. "Podle prvotních informací motocyklista chtěl zřejmě odbočit, a když dával přednost protijedoucímu vozidlu, zezadu do něj narazil 56letý řidič automobilu," popsala pravděpodobný průběh nehody policejní mluvčí Martina Korandová. Zatímco alkohol u řidiče auta policisté na místě vyloučili, zraněný motorkář nadýchal 1 promile.

"Příčina nehody je v šetření a na místo byl přizván znalec z oboru dopravy," dodala mluvčí s tím, že silnice, kde k tragédii došlo, byla po nějakou dobu uzavřena.

Lupiče v restauraci zachytila kamera.
Zloděj se vloupal do restaurace, k trezoru se ale nedostal. Policie po něm pátrá

Náraz do kamionu neměl šanci přežít

K dalšímu smrtelnému střetu došlo na hlavním tahu z Plzně na Stříbro, a to na odpočívadle nedaleko Plešnic. Nehodu nepřežil 45letý řidič Golfu z Plzeňska, který zřejmě ve vysoké rychlosti narazil zezadu do stojícího kamionu. Jak přesně k nehodě ale došlo, zatím není jasné.

"Řidič svým zraněním na místě podlehl. Policisté v současné době zjišťují totožnost řidiče a také to, kdy a jak se nehoda stala," řekla Korandová. V době nárazu spal v kamionu řidič, náraz ho ale nevzbudil. Nehodu mu oznámil až svědek, který jel ve středu ráno okolo.

Ilustrační foto.
Žena se vyhýbala stojícím autům, čelně nabourala v protisměru