Sotva se dalo projít k baru nebo na toaletu. V pátek večer bylo DEPO2015 zcela zaplněné. Hudební fanoušky přilákalo slavnostní vyhlášení výsledků ankety Žebřík. „Není to anketa popularity, ale anketa, do niž své hlasy posílají lidé, které muzika doopravdy zajímá – hudební fanouškové," pyšně charakterizuje akci, která k Plzni patří už téměř čtvrt století, ředitel Žebříku Jarda Hudec. Vyhlášení výsledků bývá provázeno koncertními sety interpretů různých žánrů, takže návštěvníci depa absolvovali několikahodinový maraton, na němž mohli slyšet i potkat mnoho muzikantů, jimž poslali své hlasy.

Čtěte také: Bývalí partneři se poprali o dítě. Rvačku ukončili až policisté

Hvězdou letošního ročníku byl Tomáš Klus. Obhájil loňské prvenství jako zpěvák roku, vyhrál i kategorii skladba roku, ale především na jeho koncertním setu bylo v sále nejvíc 'narváno'. Mnohým z jeho fanoušků se dostalo odměny v podobě hodně osobního setkání se zpěvákem. Klus totiž během svého koncertu bos vtančil mezi dav.

Výsledky hlasováníSkupina: Hentai Corporation, Slza, Vypsaná fixa
Skladba: Dobré ráno – Tomáš Klus, Pro Emu – Michal Hrůza, Na ostří nože – Ewa Farna
Zpěvák: Tomáš Klus, Ondřej Ruml, Michal Hrůza
Objev: Pokáč, Barbora Mochowa, Lola
Film: Anděl Páně 2, Anthropoid, Teorie Tygra
Album: Jungle – Skyline, Emotikon – UDG, Hedgehog – Thom Artway
Videoklip: Na ostří nože – Ewa Farna, Klidná jako voda – Jelen, Atomy ft. Jakub Děkan – UDG
Zpěvačka: Ewa Farna, Aneta Langerová, Barbora Poláková
Akce: Hrady CZ, Recyklus Tour, Kryštof Kemp
Průser: úmrtí Radima Hladíka, prezident, Český slavík 

Po něm nastoupil Ivan Mládek. Nejprve převzal speciální ocenění magazínu iReport, pořadatele ankety Žebřík, pak se omluvil, pokud mu vypadne trsátko. Má totiž zraněný ukazováček, a tak ho musel držet při hře na banjo mezi palcem a prostředníčkem A pak se svým Banjo Bandem spustil Lindu, jeden ze svých legendárních hitů, a celý sál začal zpívat s ním a jistě dal dohromady texty všech jeho písniček, které v Plzni Mládek uvedl. Nejsilněji samozřejmě zněl Jožin z bažin.
V Plzni vystoupili i Dan Bárta s kapelou Alice, skupina Slza, písničkář Thom Artway (loňský žebříkovský objev roku) a noc uzavřela Vypsaná fixa.