Treffpunkt je festival, který společně pořádají partnerská města Plzeň a Řezno. Zítra začíná ve městě na Dunaji jeho německá část. Z plzeňského regionu se na něj chystá velká výprava muzikantů, studentů umění i kreativních řemeslníků. Treffpunkt končí v neděli 24. února

„Připravili jsme společný swingový repertoár s dívčím vokálním triem z Řezna,“ říká Jindřich Jindřich, kapelník Pilsen Jazz Bandu. „Sešli jsme se v Plzni k několika společným zkouškám a na Treffpunktu v Řezně společně zahrajeme v pátek večer na taneční lodi, která bude kotvit na Dunaji,“ dodává.

Tomáš Fridrich, programový ředitel kreativního areálu DEPO2015, jenž organizuje českou část programu Treffpunktu, připomíná, že českou kulturu v Řezně bude reprezentovat dále také Konrádyho dudácká muzika z Domažlic nebo rockové kapely The Garage Rattlesnakesz Klatov a The Wild Roots z Lázní Kynžvart.

„Představíme i kreativní dílny z areálu DEPO2015. Lidé z našich dílen povedou v sobotu v Řezně workshopy zaměřené na sítotisk či grafiku, a tak si účastníci budou moci například potisknout vlastní trička,“ uvádí Fridrich. Dodává, že k dalším bodům v programu Treffpunktu patří např. společná fotografická výstava německých fotografů a studentů plzeňské Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara nebo projekce německého filmu Metropolis s živým doprovodem českých hudebníků či koncert komorního tria.

Z Plzně je na Treffpunkt do Řezna v sobotu 23. února vypraven autobus, všechna místa jsou však už obsazena.

Plzeňská část Treffpunktu letos dozná změny. Nebude se konat až v říjnu jako v uplynulých letech. Přehlídka česko-bavorské kultury obsadí plzeňské DEPO2015 už v květnu. „Chceme rozšířit venkovní program,“ vysvětluje Fridrich.

Česko-bavorský festival Treffpunkt v plzeňském DEPO2015.
Co spojuje Bavory a Čechy? Klobásy, pivo, dechovka