Indie-popová skupinu Lake Malawi (na snímku) je hudebním překvapením, které návštěvníkům nabídnou organizátoři nového festivalu Holiend, který se v sobotu 3. září koná v Plasích. Organizátoři dosud toto hudební překvapení tajili. „Lake Malawi zahrají na Holiendu už v 17 hodin, takže stojí za to dorazit už na začátek večerní koncertní části," vzkazuje hudebním fanouškům jeden z organizátorů festivalu Petr Fulín.

Holiend na plaské Velké louce začne však už v sobotu dopoledne. Nabídne zdarma zábavný program pro celé rodiny včetně kouzelnické show, exhibičního boxerského zápasu či koncertu skupiny The Dixie Hot Licks. V podvečer začne hudební část Holiend Night, na níž kromě zmiňovaných Lake Malawi vystoupí např. Hentai Corporation, Olga Lounová, Doctor Victor a Paulie Garand nebo Electric Lady.

SOUTĚŽDeník připravil soutěž o vstupenky na večerní hudební část festivalu. Víte v jaké kapele zpíval Albert Černý před tím, než založil Lake Malawi?
Odpovědi zasílejte 31. 8. od 8 do 12 hod. na mail kultura.zapad@denik.cz. Jako předmět zpávy uveďte Soutěž Holiend, do mailu napište jméno, adresu a telefon. Dvěma vstupenkami odměníme správné odpovědi, které dorazí 11., 21. a 31. v pořadí.