Ten se věnuje především autorskému divadlu; podepsán je např. pod politickým kabaretem Blonďatá bestie, inscenací Jágr – Kladeňák či muzikálem Pornohvězdy. Ve filmu debutoval celovečerní komedií Hodinový manžel.

Hudbu k muzikálu Viktorka Plzeň! aneb Jinak to nevidim napsal kytarista a skladatel René Rypar, výrazná osobnost české rockové scény.

Děj muzikálu zachycuje období, kdy se tým FC Viktoria Plzeň zásluhou Pavla Vrby odrazil od samého dna a pod jeho vedením takřka zázračně vystoupal až na výsluní evropské fotbalové scény. Postava dnes již legendárního trenéra má ve hře svůj protějšek v postavě fotbalu stejně oddaného a stejně zarputilého fanouška Františka Novotného, pro nějž je osud milovaného klubu důležitější než vlastní boj se zákeřnou nemocí. Součástí děje jsou i mikropříběhy jednotlivých hráčů, jejich lásek, nadějí, vítězství i proher.

SOUTĚŽDeník ve spolupráci s Divadlem J. K. Tyla v Plzni připravil pro své čtenáře soutěž o vstupenky na představení muzikálu Viktorka Plzeň! aneb Jinak to nevidim, které se koná ve středu 9. března na Nové scéně od 19 hod. Diváci se mohou těšit, že v titulní roli Františka Novotného uvidí Zdeňka Palusgu, Pavla Vrbu zahraje a zazpívá Jan Krafka, Davida Limberského Pavel Režný. V dalších rolích se objeví např. Soňa Hanzlíčková Borková, Radek Štědronský Shejbal, Ondřej Černý…

Soutěžní otázka: Víte, čím se Tomáš Svoboda vyučil předtím, než vystudoval režii na brněnské JAMU?

Odpovědi zasílejte 1. března od 8 do 12 hod. na mail kultura.zapad@denik.cz. Správnou odpověď, která dorazí jako 11. v pořadí, odměníme volnou vstupenkou pro dvě osoby na představení muzikálu Viktorka Plzeň! aneb Jinak to nevidim, které se koná ve středu 9. března. Jako předmět zprávy uveďte Viktorka Plzeň!, do mailu napište své jméno, adresu a telefon.