Půjde o předposlední příspěvek do Sezony nového cirkusu Plzně 2015, jednoho z pilířů programu Evropského hlavního města kultury 2015.

Umělecký šéf Plzně 2015 Petr Forman na představení zve: „Jde o podívanou, kterou ocení i lidé, kteří třeba s novým cirkusem ještě zkušenost nemají. Je velmi působivá, plná akrobacie, hudby i humoru."

Lepší akrobacie prý letos v Plzni nebyla. „Nejde o žádný složitý příběh, jedinou jednotící linkou je zápletka, kdy se náš principál snaží odehrát koncert a ono se mu to celé nějak hatí," popisuje členka souboru Claire Aldaya. „Hodně si zakládáme na živé muzice a snažíme se, aby nebylo moc poznat, kdo je muzikant a kdo akrobat," dodává.

Stejně jako precizní akrobacie je původní také hudba. Titul umělci zvolili proto, že jde o univerzální slovo, jemuž rozumí celý svět. „Zvuk klaxonu se rozezní, když nás někdo naštve nebo chceme pozdravit někoho, koho máme rádi. Je to vyjádření exploze emocí a právě tak chceme, aby fungovalo i naše představení," dodává Claire.

Vytápěné šapitó vyroste mezi košuteckým sídlištěm a nákupním centrem Globus, Akoreacro se poprvé představí 10. listopadu a kromě čtvrtka budou až do neděle hrát vždy od 19:00 hodin. „Vstupenky jsou k dostání v sítích Plzeňská vstupenka a Eventim, osobně v Meeting pointu či v infocentru na náměstí Republiky," doplňuje za Plzeň 2015 Mirka Reifová.