Pořádá jej občanské sdružení Krok, které do Plzně pozvalo české i evropské stepařské soubory a jednotlivce. Už od 10:30 hod. se bude tančit U Branky, kde diváci stepařská vystoupení uvidí zdarma. Večer od 19 hod. začíná v Měšťanské besedě Galavečer, na němž mimo jiné vystoupí stepařská hvězda – Švýcar Daniel Borak, několikanásobný mistr světa ve stepu – či český mistr světa ve stepu Tomáš Slavíček. Galavečerem bude provázet herec a zpěvák Roman Vojtek.

Předpokládám, že váš vztah k tanci je veskrze kladný. Stal jste se prvním vítězem taneční Show Star Dance. Zastepujete na pódiu Měšťanské besedy?
Já a stepovat! (smích). Ano, na JAMU jsme měli hodiny stepu, ale bohužel, s tímto druhem tance to není jako s jízdou na kole, tedy, že se nezapomíná. Něco bych snad ještě ´t'uknul´, ale bylo by to jen dvacetivteřinové vystoupení začátečníka. Jinak můj vztah k tanci je samozřejmě kladný. Tancoval jsem ve spoustě muzikálů a ve Star Dance. Ta ve mně zanechala nádherné vzpomínky. Budete se divit, ale já moc tancovat neumím, především společenské a latinskoamerické tance. Lidé mi to nevěří, ale my byli ve Star Dance jen takové cvičené opičky, které se nějakým způsobem naučili choreografii. Vždyť já ani neznám základní kroky poloviny tanců…

Snad nechcete říci, že v Měšťanské besedě ani nezatančíte…
Zatančím. Bude to salsa s trochou improvizace a mou partnerkou bude ´Královna tanečního parketu´ Alice Stodůlková.

Večer budete moderovat s Bronislavem Kotišem. Oba zpíváte, účinkujete v muzikálech, dá se tedy očekávat, že kromě tance vás diváci uslyší i zpívat?
Já zpívat určitě budu, jestli se přidá Broňa, to nevím…

Je to vaše první spolupráce?
Několik let jsme spolu hráli právě v Plzni v Komorním divadle takovou hudební komedii, která se jmenuje Miluji Tě, ale. Je to jedna z nejlepších věcí, ve kterých jsem kdy hrál a moc mě mrzí, že to už v Plzni skončilo. Já tuto hru hraju v různých divadlech a v různém obsazení už 11 let. Momentálně na scéně Divadla Palace v Praze.

Jak probíhala či bude probíhat vaše příprava?
Samozřejmě, že scénář mám doma dopředu a učím se ho. Ale vůbec ne doslova. V průběhu večera totiž vždy dojde k něčemu, co je mimo scénář. Takže důležité je znát kostru – o čem, odkud a kam a to ostatní většinou vzniká pod tlakem situace. Ale hlavně, Broňa je báječný partner a s ním se nebojím ničeho.

A musíte nastudovat nějaké ´odbornosti´ ohledně stepu?
Myslím, že to není potřeba. Samozřejmě, že něco znám a vím, ale já tam nebudu od toho, abych vysvětloval a poučoval. Většina lidí, kteří se přijdou podívat, navíc stepu rozumí víc než já po měsíčním studiu jeho historie.

Můžete prozradit, které projekty vás v současné době nejvíce zaměstnávají?
Je to nový muzikál Antoinetta – královna Francie, kde hraji jejího manžela Ludvíka XVI. Pak právě zmiňovaný muzikálek Miluji Tě v Divadle Palace. V Brně pak to je muzikál Sugar a po prázdninách mě čeká zkoušení krásného světového muzikálu Mamma Mia. Stále natáčím seriál Ulice a chystáme natáčení nového seriálu, o kterém zatím nemohu mluvit. Prostě se nenudím a doufám, že ti, kteří v sobotu přijdou do Besedy na step, se taky nudit nebudou.