Plzeňské notování se po roce a půl opět chystá do Měšťanské besedy. Šestý ročník festivalu sborového zpěvu se koná v sobotu 30. května a pořádá jej plzeňský sbor Canticorum.

Festivalu, jenž se naposledy konal na podzim 2013, se zúčastní sedm sborů z České republiky (viz box). „Přehlídka sborů se koná v Malém sále Měšťanské besedy od 9:30 hodin," upozorňuje Jana Šindelářová, členka Canticora i organizačního týmu.

Výkony sborů bude hodnotit porota, jíž předsedá Zdeněk Vimr, sbormistr Divadla J. K. Tyla v Plzni i vysokoškolský pedagog. „Náš festival ale není soutěžní. Porota sbory slovně hodnotí a také se jim dostane řady odborných rad i pomoci. Po přehlídce sborů totiž ještě následuje workshop," podotýká Jana Šindelářová a dodává, že vstup na dopolední a odpolední přehlídku sborů je dobrovolný.

Po workshopu je od 19 hod. ve Velkém sále Besedy na programu Galakoncert, na němž každý ze sborů uvede dvě skladby a převezme hodnocení poroty. Galakoncert zahájí Canticorum klasickými sklad-bami. Ke konci koncertu pak tento sbor uvede popové písně a úplný závěr bude patřit dvěma skladbám ve společném podání všech zúčastněných sborů.