Ve třináct hodin na tomto místě odstartuje první ročník festivalu Čech Rock Plasy. Už podle slov v jeho názvu je jasné, že se jedná o přehlídku českých kapel.

„Na Velké louce se představí třeba Kreyson se zpěvákem Ladislavem Křížkem, Arakain nebo Walda Gang," řekl nám organizátor akce Lukáš Martínek.

Právě Kreyson a jeho hlavní postava Ladislav Křížek je asi největším lákadlem akce. Kapela je podle kritiků v současné době ve vynikající formě, a její obsazení tak může konkurovat i tomu neslavnějšímu, z počátku devadesátých let, kdy Kreyson vydal slavnou debutovou desku Anděl na útěku. Právě skladby z ní tvoří stále páteř vystoupení celé kapely. Nebudou proto chybět skladby, jako Skalp, Nejde vrátit čas, Kreyson nebo Čarovná noc.

Ve výtečné formě je také pražská thrashmetalová mašina Arakain, která se v posledních letech po několika personálních kotrmelcích, ustálila do podoby, která 
se představila na posledních dvou deskách Restart a Homo sapiens. Přestože v Plasích bude jako exkluzivní host chybět Lucie Bílá, slibuje Arakain pečlivě připravenou metalovou podívanou.

To mohou zaručit i další kapely, jako například recesistická partička Walda Gang, metalcoreová formace Dymytry, hardrocková skupina Parademarche kolem zpěváka Radka Zíky (jinak host Extra Band Revivalu) nebo liberecká kapela DeBill Heads představující svou poslední desku Mockba Nostra.

Dojde také i na západočeské muzikanty, za něž se představí poprocková čtveřice Kečup, plzeňská sleazerocková parta Sunset Strip nebo punkrocková kapela Epik Fajl, která celé dvanáct hodin trvající rockovou přehlídku otevře.