O úvodní část koncertu se postará známý moderátor a pro tentokrát DJ Libor Bouček, kterého na jevišti vystřídají Tereza Černochová a Tomáš Koudelka se svým osobitým akustickým setem. Ondřeje Brzobohatého poté doprovodí jeho kapela tvořená spolužáky z Konzervatoře Jaroslava Ježka

Poprvé je muzika na albu složená výhradně vámi, proč jste se k tomuto kroku rozhodl až teď?
O autorství písní jsem se dělil jen s Martinem Hrubým v kapele Bůhví, kde jsme byli oba rovnocennými autory i interprety. V té kapele už nejsem, a tak není důvod v tom pokračovat. Navíc mé poslední roky byly na inspiraci natolik plodné, že by bylo i zcela zbytečné nad tím vůbec uvažovat. Pustil jsem se dokonce i do textů, což jsem dřív moc nedělal. Baví mě to a rozhodně v tom hodlám pokračovat.

Jaké jsou podle vás největší plusy desky?
Možná právě to komplexní autorství. Deska je o to osobnější. No a potom snad i hudba. Mě osobně písně na Identity baví. Baví mě je hrát, zpívat i poslouchat. Tak snad v tom nebudu sám a najdou se tací, kteří budou sdílet tytéž pocity.

Písně se pohybují mezi jazzem, soulem, popem a funky? Máte tyto žánry rád?
Ne! Z duše je nenávidím, a tak jsem se rozhodl, že v jejich duchu bude celé album, abych se v té nenávisti mohl ještě víc utápět (smích). Samosebou, že je miluju! Jsou to žánry, na kterých jsem vyrostl.

Jak dlouho jste skladby na desku připravoval?
Nejstarší píseň Sedm je stará šest let, ale většina materiálu vznikla za poslední dva roky.

Máte na aktuální desce i dva zpívající hosty. Proč jste si vybral právě je?
Oba se pro ty písně skvěle hodí. Nikdo lepší to být nemohl. Peter Cmorik přesně splnil mou představu o česko-slovenském duetu písně Vietor. Jeho hlas i interpretace písně jsou skvělé. No a Tereza Černochová se v písni Věštkyně objevuje tak trochu v pozadí jako takový jemný vzdálený vokál, čímž píseň dokonale dobarvuje.

V Plzni zahrajete po osmi letech, dříve se vám sem nechtělo?
Ale chtělo, navíc jsme hráli velmi vydařený koncert loni v létě na náměstí, ale dřív nebyl důvod. Neměl jsem kapelu ani repertoár. To se teď změnilo.

V létě chystáte pauzu, není to brzo, když jste teď vydal desku?
Nebude to zas tak výrazná pauza. Mám za sebou dva tři náročné roky, ve kterých jsem vždy přes prázdniny pracoval a vynahrazoval jsem si to potom krátkými dovolenými na pár dní v průběhu celého roku. Teď jsou ty nejvhodnější podmínky, kdy to můžu napravit a opravdu si odpočinout. Navíc, pokud ta deska opravdu stojí za to, tak si myslím, že se beze mě na dva měsíce rozhodně neztratí.