V rámci Universum Tour 2017 odehrál v prosinci tři koncerty, v lednu a únoru dokončí svoji novou desku a pak se na tour vrátí. Začátkem dubna se dočkají i jeho plzeňští fanouškové a zejména fanynky. Zcela nové, starší i starší upravené písně jim s kapelou zahraje a zazpívá v Měšťanské besedě.

Předešlé Identity Tour a Symphonycum Tour se jmenovaly po vašem prvním vlastním albu a podle symfonického doprovodu. Co má symbolizovat označení Universum?
Do pojmu Universum se vejde mnoho věcí. Mohl bych vymyslet spoustu symbolik. Ale důvod je prozaičtější. Prostě se mi to slovo, ten název líbí. V posledních letech jsem se s ním setkával při různých příležitostech – v časopisech, na cestách, nebo když mě někdo chce žánrově zařadit. A jak jsem se s ním stále častěji setkával, řekl jsem si, že bych tak hezké a univerzální slovo mohl využít pro název svého alba.

Album ale ještě neexistuje. Takže zatím ten název má alespoň tour?
Původně jsem chtěl napřed vydat album a pak jet na koncerty. V posledních měsících jsem byl ale plně vytížen jinými aktivitami, takže jsem album nestačil dodělat. Momentálně mám plán ho vydat v březnu, před tou hlavní jarní částí tour, kdy budeme hrát právě i v Plzni.

Ondřej Gregor Brzobohatý & hosté Universum Tour 2017 10. 4. 2017 v Měšťanské besedě

Připomeňte, na jakých věcech jste od loňského tour do letošního adventu hlavně dělal?
To, co je nyní asi nejčastěji slyšet, je hudba k filmu Anděl Páně 2. A pak jsem psal hudbu a produkoval desku Richarda Müllera s názvem 55. Obojí byla skvělá a také hodně zodpovědná práce. No a připravuji stále to svoje album.

Jaké písně při tour zazní a s kým budete vystupovat?
Změnil jsem obsazení v doprovodné kapele, ale pořád jsou to mí kamarádi s konzervatoře a další spřátelení hudebníci. I kvůli tomu, že se s nimi zase uvidím, se na tour těším. Pak tam bude smyčcový kvartet, dechová sekce, perkuse, celkem 15 lidí na pódiu a pak zajímaví hosté. Jejich jména zatím říkat nemohu. Zahrajeme písně z té stále ještě nehotové desky, starší písničky v nových aranžích a také píseň Motlitba právě z Anděla Páně. A možná ještě nějaký další bonus z mé filmové tvorby, převzaté věci – a něco musí zůstat překvapením.