Jan Drnek a Oto Brachtel vydali publikaci Bazén pro půl miliónu: historie městského bazénu Plzeň – Slovany. Chcete-li se v Plzni v létě i v zimě vykoupat, není vhodnější prostor. Nová kniha přibližuje historii oblíbeného místa Plzeňanů pro sportovní aktivity i relaxaci, které každý rok navštíví až půl milionu lidí.

Nejlepší americké krimipovídky 2015 přináší stejnojmenná publikace dvacítky pečlivě vybraných povídek od dvaceti autorů, jejichž jmenný seznam je ekvivalentem výčtu toho nejlepšího, co současná americká tvorba v daném žánru nabízí. Jsou mezi nimi např. Jeffery Deaver, Lee Child, Lee nebo James Patterson a spolu s ostatními autory dokazují, že dobře napsaná krimipovídka přiměje čtenáře zalapat po dechu.

Lenka a Julius Bittmannovi se věnují problematice šikany a nejen odborné veřejnosti předkládají publikaci Prevence a účinné řešení šikany: u žáků a studentů s Aspergerovým syndromem a vysoce funkčním autismem. Navrhují v ní nejen její řešení, ale především čtenáře seznamují s možnostmi prevence tohoto jevu, který je u dětí s autismem velmi častý. Součástí publikace je celá řada ilustrativních příkladů z praxe a návrhů řešení konkrétních případů. Kniha je určena pro rodiče, pro učitele základních a středních škol, ale i pro profesionály, kteří se ve své praxi zabývají prevencí šikany a jejím účinným řešením.

Život je nádherný, tvrdí spisovatelka Tereza Boučková a její stejnojmennou knihu právě do svého fondu zařadila Knihovna města Plzně. I když, kdo zná autorčiny předchozí autobiografické knihy Indiánský běh a Rok kohouta, s nimiž román Život je nádherhý tvoří trilogii, ví, že Tereza Boučková se potýká s mnoha problémy. Nejnověji píše o svém zápasu s nemocí maminky, o odlidštěné úřednické mašinerii, se kterou se nemíní smířit, o svých synech a jejich cestě za svobodou…

Hanu Bradyovou v deseti letech odvezli do terezínského ghetta, kde zahynula. Desítky let po válce našla její kufr Fukimo Išioka a napsala o jejím osudu knihu. Že je vám příjmění hrdinky knihy Hanin kufřík povědomé? Není divu byla sestrou 'nevyznamenaného' Jiřího Bradyho.