Jiné přežily 1. světovou válku, éru první republiky s hospodářskou krizí, z fotbalové mapy Plzně je nevymazala ani 2. světová válka a kráčely s dobou v éře budování socialismu, po roce 1989 se se změnou politického systému oddíly přizpůsobily novým porevolučním podmínkám. Historii těchto klubů psali hráči, funkcionáři a trenéři. Každý z nich prožíval svůj vlastní sportovní osud a zároveň psal osud svého klubu. To vše přibližuje v září vydaná kniha Plzeňské fotbalové kluby autorů Pavla Hochmana, jenž je dlouholetým spolupracovníkem sportovní redakce Plzeňského deníku, a Jiřího Novotného.

Autoři přináší nejen profily klubů a významných fotbalových osobností, ale seznamují čtenáře i s historií plzeňských fotbalových stadionů a velice cenná je bohatá fotografická příloha. Dvousetstránkovou publikaci vydalo plzeňské Nakladatelství NAVA.

SOUTĚŽ

Ve spolupráci s vydavatelstvím NAVA Deník připravil pro své čtenáře soutěž o dvě publikace Plzeňské fotbalové kluby.

Chcete-li knihu získat, stačí správně odpovědět na otázku:

Ve kterém roce se poprvé v historii hrála v Plzni nejprestižnější evropská pohárová soutěž Liga mistrů?

Správné odpovědi zasílejte v úterý 29. září od 10 do 11 hod. na mail kultura.zapad@denik.cz. Knihu Plzeňské fotbalové kluby získá ten, jehož správná odpověď přijde jako 25. a 31. v pořadí. Jako předmět zprávy uveďte Soutěž Plzeňské fotbalové kluby. Do mailu napište své jméno, adresu a telefonní číslo.