Světovou premiéru tak zažila až před sedmi roky v Praze. A právě v původním obsazení prvního nastudování bude na konci prázdnin k vidění i v Plzni.

„Jedná se o téměř dokončenou, ale několikrát ztracenou salonní komedii, která se neuvěřitelným množstvím náhod dostala z Paříže, přes Londýn či Brazílii až na Slovensko do rukou Ivana Remiáše. Ten ji přeložil, mírně zaktualizoval a dokončil," říká stručně k historii hry režisér a představitel jednoho ze tří lordů Peter Serge Butko.

Dva zbylé lordy ztvárňují Filip Rajmont a Martin Hofmann. I když se jedná o české herce a komedii hrají v Čechách, inscenaci nastudovali ve slovenštině. V době premiéry totiž ještě nebyl český překlad, a když byl, herci ho odmítli, protože slovenština umožnila vtipnější vyznění.

Příběh popisuje tři pány, kteří si v Londýně užívají a svádí cizí dámy. Vzájemně soupeří, kdo z nich má u žen větší úspěchy. Zápletka nastane, když se ve svádění chytnou do vlastní pasti.

„Je to úžasné dílo a myslím, že jsme jej ještě trochu přibrousili. Rozhodně není pro mládež a puritánsky založené ženy. Naopak se hodí pro muže, kteří chodí do divadla jen kvůli svým partnerkám a víc než divadelní sedačky jim voní kouř doutníků a alkohol v gentlemanských klubech," zve na představení Butko. Hra měla na konci loňského roku stou reprízu.

Na plzeňské představení lze stále ještě koupit vstupenky v předprodeji v Infocentru na náměstí Republiky a v Měšťanské besedě nebo prostřednictvím www. plzenskavstupenka.cz.
Lordi budou uvedeni na zahradě Měšťanské besedy, v případě nepříznivého počasí bude představení odehráno uvnitř Besedy.