Letošní program s tradičním názvem Masopust, masopust, jen mne holka nevopusť! začíná v sobotu 14. února od 16 hod. v prostoru U Branky pestrým průvodem s muzikou. "Koňský povoz s muzikanty v masopustních maskách vyrazí směrem k plzeňské radnici, kde poprosíme primátora o zapůjčení klíče od města, aby masopust mohl začít," říká Libor Hnát, vedoucí souboru Mladina a pokračuje v popisu dalších událostí: „Na voze se pak primátor oholí, očistí se mu boty a pro štěstí ho kominík ušpiní. A po předání klíče začne veselí na náměstí Republiky." Průvod, který vždy čítá stovky lidí, se pak vydá Dřevěnou ulicí na most na Americké třídě. „Tady se zapaluje Bakus a pak se hází do řeky," připomíná Libor Hnát.

Průvod poté zamíří do Plzeňského Prazdroje. Po celou dobu průvodu i na nádvoří pivovaru bude všem účastníkům kromě Mladiny vyhrávat také muzika Oty Helera.

Program pokračuje v restauraci Na Spilce, kde nejprve v 17:30 hod. začíná dětské maškarní radování a rejdování s vyhlášením nejhezčí masky průvodu. A po dětech se budou bavit i dospělí.

PROGRAM: MASOPUST, MASOPUST, JEN MNE HOLKA NEVOPUSŤ!

Sobota 14. února v Plzni

16:00 – U Branky – zahájení masopustního průvodu městem

17:30 – Restaurace Na Spilce – Dětské maškarní radování a rejdování (soutěže, hry, tancování)

19:00 – Restaurace Na Spilce – taneční zábava s pohřbíváním Masopusta