Za svou nejoblíbenější píseň sám označuje Living Next Door To Alice. „Myslím, že éra Smokie byla ta nejúspěšnější. Krásný byl ale i začátek mé sólové dráhy, když jsem v roce 1986 trhal rekordy s Midnight Lady. Mám to rád i teď, kdy jezdím po světě, kde mě všude dobře přijímají, a to mi dává báječný pocit smysluplně naplněného života ,“ říká ke své hudební kariéře. V civilu není dobrým terčem pro paparazzi. „Žiju celý život s jednou manželkou a svými dětmi na malém ostrově Man,“ shrnuje své soukromí.

„V šatně nepotřebuju mít jídla od výmyslu světa, stačí mi drobnosti. Nevyhledávám nejdražší značky skotské, mám rád značku Famous Grouse Scotch Whiskey, která je běžně k dostání ve všech zemích. K tomu vodu, colu a nějaké sendviče,“ říká Norman o svých současných požadavcích do koncertní šatny.

Plzeňský koncert začíná o dnešní devatenácté hodině. Předkapelou bude dívčí skupina The Apples se zpěvačkou Zuzanou Mikovou. Vstupenky lze získat prostřednictvím předprodejních sítí nebo přímo v Informačním centru města Plzně na náměstí Republiky – k sezení za 599 korun, k stání o stokorunu levněji. Včera byly lístky na koncert ještě k dispozici.

Kdo je Chris Norman

- V roce 1965 spoluzakládal pozdější věhlasnou skupinu Smokie.
- Roku 1982 vydal první sólové al- bum Rock Away Your Teardrops.
- Se Suzi Quatro nazpíval slavné duety, mimo jiné Stumblin´in.
- Je spoluatorem písně Go To Me, jejíž českou podobu pod názvem Trápení nazpívali Petr Kotvald se Stanislavem Hložkem.
- Na současném The Hits Tour 2012 je Chrisi Normanovi „tour manažerem“ George Kerwinski, který vždy v Evropě doprovázel Michaela Jacksona.

Rozhovor s Chrisem Normanem najdete v úterním Plzeňském deníku.