NEASI - Oděvní ateliér Dany a Anety Liškových

„Už nás nebavilo trávit čas v obchodních domech a zoufale vybírat něco mezi nepadnoucími kousky," říká Aneta Lišková, mladší ze dvou návrhářek, které se skrývají pod značkou NEASI. Tou druhou je její maminka Dana Lišková. Obě spojovala chuť tvořit a dobře oblékat sebe i své okolí. Zakoupily šicí stroje, overloky a pustily se do díla. Nejprve pro sebe a své známé, pak zkusily nabídnout oděvní tvorbu na internetu. A výrobky šly na dračku. Pak přišla první módní přehlídka a zakázka od plzeňské Viktorky na šaty pro hostesky…

Dana a Aneta LiškovyZdroj: archiv„Navrhujeme a šijeme oblečení ve všech velikostech, ale každý kus je jedinečný. Vše, co nám projde pod rukama, se snažíme vymýšlet tak, aby se v tom majitel cítil co nejlépe," popisuje Dana.

Zatímco Dana Lišková je původem keramička a živila se i navrhováním interiérů, Anetu živí reklamní grafika. Oblečení šijí a navrhují od roku 2014. Za tu dobu se zúčastnily několika módních přehlídek a online výstav.

Ve spolupráci s modelingovou agenturou CAT WALK loni nafotily v prostorách DEPO2015 jarní kolekci a rok před tím zimní kolekci s nadanou fotografkou Marií Fišerovou. Materiálem je příjemná přiléhavá úpletovina v moderních barvách.

Na Víkend otevřených ateliérů – Plzeň tvořivá si Aneta s Danou připravily ukázky své tvorby, návštěv-níci si budou moci také prohlédnout, jak NEASI oděvní kousky vznikají. V a-reálu DEPO2015 budou připraveny i šicí stroje a látky.

„Uvidíte, jak se modely tvoří – od záměru s kusem látky až po konečný model. Nabídneme také ušití modelů přímo na míru z vybraného materiálu, který budeme mít na místě k dis-pozici," představuje aktivity Aneta a dodává: „Důkladně si vás přeměříme aby vám výsledný kousek padl co nejlépe. Budeme mít také již několik NEASI kusů oblečení z letní i z nové zimní kolekce 2016 předem ušito, abyste si je mohli vyzkoušet. Nudit se určitě nebudete!"