Naposledy v Plzni v lochotínském amfiteátru hrála základní sestava – David Koller, Robert Kodym a P. B. Ch. – doplněná o Tomáše Varteckého a Tomáše Marka před deseti lety 22. června 2004. Tehdy na pódiu chyběl klávesista Michal Dvořák, který skupinu opustil o rok dříve. Letos v červnu se však Lucie na plzeňský Lochotín vrací ve své nejúspěšnější a nejslavnější sestavě. Zahrají a zazpívají bubeník David Koller, kytarista Robert Kodym, baskytarista P. B. Ch. a klávesista Michal Dvořák. Slavná Lucie zahraje v Plzni ve čtvrtek 26. června dvouhodinový set svých největších hitů. Půjde o její jediný letošní samostatný koncert pod širým nebem, venku pak vystoupí ještě 5. července v Hradci Králové, to však bude v rámci festivalu Rock for People. 

Lucie: V Plzni jsme si koncerty užili

Je to deset let, skoro na den přesně. Po takové době se do Plzně vrací kultovní tuzemská kapela Lucie, která v rámci aktuálního turné vystoupí v lochotínském amfiteátru. Samotná kapela označuje koncert jako open-air desetiletí, minulé koncerty v Plzni se členům kapely vryly hluboko do paměti, i po takové době na ně stále vzpomínají. Třeba na to, že je měl do lochotínského amfiteátru tehdy dopravit vrtulník.

„Letecké společnosti z Hradce Králové, která nás měla na dva koncerty dopravit, tenkrát spadla záchranná helikoptéra někde v Jeseníkách, tak to nešlo, protože během vyšetřování té nehody nesměli službu provozovat," vzpomíná zpěvák a bubeník kapely David Koller. Jeho spoluhráč Michal Dvořák si zase vybavuje koncerty v lochotínské amfiteátru s neskrývaným nadšením v hlase.

„Atmosféra tam byla vždy úžasná, to je bez debat. Přišlo třeba patnáct tisíc diváků, a když s vámi zpívají písně od začátku do konce, to je vždy zážitek. Na jednom koncertě v Plzni dokonce třikrát vypadl proud a David Koller nechal z rozpadajícího se pódia donést dřevo a udělali jsme si tam táborák a s kytarami jako na Portě jsme uřvali celý amfiteátr. Je to jeden z nejemotivnějších zážitků, co jsem kdy na koncertě zažil," vzpomíná Dvořák.

Teď se po deseti letech vrátí kapela v nejznámější sestavě na místo činu, aby zahrála dvouhodinový set největších hitů. „Budou pořádný projekce, ohně, kvartet z krásnejch violoncellistek, troje bicí a snad Lenka Dusilová," láká Koller na koncert a dodává: „Těšíme se na všechny: děti, babičky, dědečky, puberťáky a jejich maminky. Jo a pro tatínky – přijďte, lehce zapaříme."

Lucie se v lochotínském amfiteátru představí ve čtvrtek 26. června. 

Kapela Lucie v lochotínském amfiteátru - rok 2001

Zdroj: Youtube

Londýn byl zážitek, říká Plzeňan

Lucie se ještě před začátkem koncertní šňůry, během které se zastaví i v Plzni, vydala zahrát 10. května do Londýna. Ve zdejší Shepherd´s Bush Aréně se společně představili početnému česko-slovenskému publiku.
„Byl to zážitek, viděl jsem je po více jak deseti letech, a i když se v obličejích změnili, hrají pořád skvěle," líčí zážitky z Anglie původem Plzeňan Martin Utišil.
Kapela Lucie představila podobné skladby jako později v Praze. „Bylo tam zhruba dva tisíce lidí, koncert si všichni užili a následovaly bouřlivé ovace," dodává nadšený Utišil. 

Lucie se na turné zahřívala v klubu

„Máme se rádi," zpívala sborově tuzemská legendární kapela Lucie v samotném závěru pražského klubového koncertu při písni Troubit na trumpety by se nám líbilo. Fakt, že to skupině před nadcházejícím turné šlape, potvrdily i časté úsměvy, které si mezi sebou na pódiu vyměňovali, a vše podtrhovaly výborné muzikantské výkony. Už ve chvíli, kdy párkrát ještě za plentou Robert Kodym hrábl do strun, na což fanoušci reagovali s obrovským nadšením, bylo jasné, že jsou stále v kurzu. Pokud měl být klubový koncert v Retro Music Hall pouze zahřívacím kolem na nadcházející turné, o to víc by se fandové měli na „ostré" koncerty těšit. Kapela je opravdu ve formě a ať už to byl přesvědčivý Koller, nebo Kodym, který se s kytarou neustále vrhal přímo před hlavy lidí v první řadě, bylo znát, že si kapela přítomnost na pódiu neuvěřitelně užívá. Což je vždy předpoklad skvělého koncertu a v případě dlouho očekávaného a sledovaného návratu to platí dvojnásob.