„Festivalu se zúčastní pětatřicet organizací, které v kraji působí," říká Eva Tischlerová, ředitelka Střediska volného času Radovánek, které festival organizuje. Dodává, že jde o střediska či domy dětí a mládeže, jež zřizuje Plzeňský kraj nebo jednotlivé obce či neziskové organizace.

„Děti se svými rodiči si budou moci vyzkoušet nejrůznější aktivity, zjistit, co je baví, a vybrat si ze široké nabídky právě ten kroužek, který jim vyhovuje svou náplní i místem konání," říká Eva Tischlerová.

Upozorňuje, že na festivalu se budou moci rodiče a děti seznámit také s nabídkou posledních volných míst na letní tábory. Stánky volnočasových organizací, neboli tak zvané tržiště zábavných aktivit, budou rozmístěny v parku za řekou. Na pódiu a pod pódiem v amfiteátru budou své dovednosti a talent prezentovat děti a mladí lidé, kteří již některé volnočasové aktivity navštěvují. Těšit se můžete především na tanečníky, zpěváky a hudebníky či sportovce.

O další doprovodný program se během festivalu postarají např. Techmania, profesionální hasiči, policisté… Připraveny budou také skákací hrad či segwaye.