Už za tři týdny ale tato rodačka z Marseille odkryje v Plzni i svou další tvář; v úterý 30. června totiž Plzeňané na zahradě Měšťanské besedy poznají Chantal jako zpěvačku.

Hluboko posazený sexy hlas, lahodná francouzština, jazzově laděná kapela pod vedením Štěpána Markoviče a atmosféra sladké Francie – tomu se nedá odolat. A když k tomu připočtete úžasné prostředí zahrady Měšťanské besedy, je jasné, že tenhle večer bude stát za to.

Během večera zazní vesměs slavné francouzské šansony, které Štěpán Markovič upravil speciálně pro jazzové trio, ale Chantal zazpívá i písně ze svého alba Chansons. Bývalá manželka Bolka Polívky sice bude zpívat ve francouzštině, ale pokud zrovna tento jazyk neovládáte, ani tak si nenechte koncert ujít – Chantal před každou písní nastíní, o čem bude následující šanson. „V šansonu nejde jen o zpěv, vždyť já se necítím být zpěvačkou. Pro mě šanson znamená jiný způsob vyjádření. V divadle se vyjadřuji přes postavu a příběh. V šansonech jsem to já Chantal a zpívám to, co chci sama sdělit," vysvětluje Chantal Poullain, co pro ni šanson znamená. A čím se nechává v textech inspirovat? „Životem. Objevují se momenty, pocity, zážitky, které jsou natolik ojedinělé nebo emotivní, že je chci dát na papír."

Šansony Chantal Poullain
30. 6. od 20 h na zahradě Měšťanské besedy