Právě tato skutečnost dala za vznik amatérskému divadelnímu spolku Cent'anni. Tento spolek, který je produkčním výtvorem společnosti filmu a divadla zvané V(y)P(i)TO, se snaží svým divákům přiblížit atmosféru a dění z dob americké prohibice 20. let minulého století.

Cent'anni vzniklo začátkem loňského roku a od té doby již působilo jako kulturní vložka v rámci dobových večerů či celovečerních akcí. Patří mezi ně například vystoupení Americký sen v Horní Bříze, Prohibiční boj o palírnu v ACW Saloon nebo Svatý Valentýn, který se konal v American Baru a Jameson Rock Clubu v Plzni.

Cent'AnniVětšina vystoupení je založena na skutečných událostech. "Členové spolku lpí na věrohodnosti dobových představení, kterou zajišťují originálními rekvizitami právě z období prohibice. Pro některé z nich je to i součást životního stylu," uvedl předseda spolku Petr Blažek. Je nutno podotknout, že se jedná o jediné uskupení v západních Čechách, zabývající se touto tématikou.

Pokud byste chtěli zažít atmosféru 20. let i vy, máte možnost spolek Cent'anni spatřit 21. 5. 2016 v Dolanském kempu poblíž Chrástu u Plzně. Začátek vystoupení je plánován na 17:00. Více podrobností se dozvíte na facebookových stránkách CentAnni.

Martin Špánek, Jan Kindl